Sportski park na Novom Naselju


Poslednjih dana, na pojedinim portalima pojavili su se senzacionalistički naslovi i tekstovi u vezi sa navodnom promenom plana izgradnje novog sportskog parka na Novom Naselju.

Šta je istina u svemu tome, s obzirom na to da se kompanija “Galens invest” kao investitor optužuje da je, nelegalnom prenamenom površine u parcelu za izgradnju stambenog kompleksa, odstupila od primarnog urbanističkog plana iz 2018. godine? U Kompaniji “Galens invest”, od koje smo zatražili odgovor na pitanje da li će Novosađani ostati bez jedne zelene sportske oaze, tvrde potpuno suprotno. U odgovoru koji je dostavljen našoj redakciji oni navode sledeće:

– Ovim putem želimo da istaknemo da su navodi koji su se pojavili na nekim portalima potpuno netačni, i da našu kompaniju autori istih tekstiva nisu kontakirali kako bi se čula prava istina. Nažalost, takav neprofesionalizam možemo jedino da dovedemo u vezu sa očiglednom namerom određenih interesnih grupa koje već duže vreme, plasiranjem brutalnih laži pod plaštom tobože istraživačkig novinarstva, pokušavaju da naruše ugled naše kompanije, ali i da lažno informišu Novosađane. U ovom slućaju istina je sledeća: prema primarnom urbanističkom planu iz 2018. godine, kompanija “Galens Invest” završava pripremu projekta po kojem će se graditi sportski centar na površini od oko  3 hektara na lokaciji Novo Naselje. Ta parcela je u vlasništvu naše kompanije još od 2015. godine, kada je i nastala prvobitna ideja da se na tom lokalitetu izgradi moderan sportski centar. Naš cilj je da, realizacijom te velike investicije, obezbedimo jedinstveno mesto za sport u Novom Sadu, ali i u celoj Srbiji. Koristimo ovu priliku da najavimo da ćemo taj projekat, čim u potpunosti bude završen, s ponosom predstaviti javnosti, i još jednom pokazati da naša kompanija misli na svoje sugrađane, da gradi i zapošljava. Takođe, još jednom naglašavamo da ni jedan tendenciozan naslov ili tekst baziran na lažima, gde god da se pojavi, ne može da narušiti sve ono što kompanija ”Galens Invest” radi za svoj grad, niti može da opstruiše naše dalje planove kao jedne od najvećih i najuspešnijih domaćih investiciono građevinskih kompanija, koja radi više od 15 godina i zapošljava nekoliko hiljada ljudi. Politika naše kompanije, kao društveno odgovorne, je i snažno zalaganje za razvoj sporta u Novom Sad, a posebno usmeravanje mladih ka razvoju sportskog duha, što smo nebrojeno puta kroz svoje projekate dokazali, i na čemu i dalje insistiramo. Jedan od takvih projekata upravo je izradnja sportskog centra na Novom Naselju.  Koristimo ovu priliku da još jednom istaknemo da je rad naše kompanije potpuno transparentan, i da jedna od najvažnijih mera naše uspešnosti upravo poverenje naših klijenata. I dalje ćemo se poštenim i kvalitetnim radom, ali i istinom, boriti za stvaranje boljeg, zdravijeg i lepšeg okruženja za svakog pojedinca, za to da naša deca budu ponosna na svoje pretke, na Novi Sad koji smo im gradili kao moderan centar, kao grad iz kojeg se ne odlazi. Uvereni smo da će tome značajno doprineti i budući moderan sportski centar koji ćemo graditi na Novom Naselju- rečeno je iz Galensa.

Tekst prenosimo sa portala NS Uživo.

Naša služba prodaje vam stoji na raspolaganju!

Gradimo Vaše snove i uspomene!